Izvor:
04.03.2019 u 17:07
0

VENECUELA: Gvaido bez problema stigao u Karakas! Nekoliko evropskih ambasadora bilo na aerodromu kada je doputovao!

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido vratio se danas u zemlju posle turneje po Latinskoj Americi, uprkos zabrani da putuje u inostranstvo, a na svom Tviter nalogu je naveo da je bez problema prošao imigracione provere.

Gvaido je sleteo na glavni aerodrom u zemlji, na oko 40 kilometara od Karakasa, prenela je agencija AP.

Nekoliko evropskih ambasadora, koji ga podržavaju u kampanji promene vlasti u Venecueli, bilo je na aerodromu kada je doputovao sa turneje po Latinskoj Americi.

Gvaido je pozvao na opšte demonstracije u zemlji, na dan njegovog povratka.

Nekoliko stotina njegovih pristalica okupilo se uoči njegovog povratka u centru Karakasa, noseći zastave zemlje.

Opozicioni lider rekao je da je cilj njegovog povratka intenziviranje pritiska na predsednika Nikolasa Madura da podnese ostavku, te da potom prelazna vlada preuzme vlast i pripremi Venecuelu za slobodne i fer izbore.

Maduro tvrdi za sebe da je meta američke zavere, čiji je cilj njegovo svrgavanje, navodi američka agencija.

SAD su upozorile ranije danas vladu predsednika Venecuele Nikolasa Madura da ne preduzimaju mere protiv lidera opozicije Huana Gvaida, kada se bude vratio kući.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter