Izvor:
07.03.2019 u 17:36
0

TRAMP: Biću veoma razočaran ako Kim nastavi nuklearne probe!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će biti nezadovoljan ako se izveštaji da Severna Koreja obnavlja lansirnu rampu pokažu kao tačni, nakon što je severnokorejski predsednik obećao u Vijetnamu da će produžiti zabranu nuklearnih i raketnih proba.

Ja bih bio veoma, veoma razočaran u predsednika Kima – rekao je Trump, kada su ga novinari pitali o izvještajima o obnovi lansirne stanice Sohae u Severnoj Koreji, koja se nalazi u brdima severozapadno od Pjongjanga, prenosi AP.

Satelitski snimci pokazali su nove aktivnosti na lansirnoj stanici u Severnoj Koreji i izazvali ponovo sumnje u to da će Kim Džong Un odustati od nuklearnog oružja, a američki predsednik je rekao da se još uvek nada sporazumu koji lideri dve države nisu postigli na prošlonedeljnom samitu.

Tramp je izjavio da njegov odnos sa liderom Severne Koreje ostaje "dobar". On je u pokušajima da normalizacije odnosa sa Severnom Korejom favorizovao direktne razgovore s Kimom, ali do njihovog trećeg samita, koji se pominje, pregovori će se verovatno voditi na nižim nivoima.

Trampov izaslanik za Severnu Koreju Stiven Bajgan sastao se danas u Stejt Departmentu sa kolegama iz Japana i Južne Koreje, koje su predložile poluzvanične tročlane razgovore sa Sjedinjenim Državama i Severnom Korejom kako bi se razgovori o nuklearnom naoružanju na korejskom ostrvu vratili na pravi put.

Načelnik južnokorejske obaveštajne službe Suh Hun u obraćanju poslanicima u Seulu potvrdio je da ima informacije da Severna Koreja obnavlja objekte na mestu lansirne stanice koje je demontirala prošle godine kao znak dobre volje.

I dva nezavisna portala koji prate stanje u Severnoj Koreji, izvestila su da su putem satelita primetili aktivnost na postrojenju za lansiranje projektila Tongčang-ri izmeđi 16. februara i 2. marta.

To bi značilo da su radovi započeli neposredno pre, tokom ili odmah nakon što je prekinut sastanak Kim Džong Una i Donalda Trumpa u Vijetnamu.

Predsednici Tramp i Kim, koji su se sastali u Singapuru prošle godine, nisu rekli da li će biti trećeg samita. Za sada, razgovore između dve države će voditi njihovi saradnici, navodi agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter