Izvor:
08.03.2019 u 14:52
0

AMBASADOR ŠVEDSKE JAN LUNDIN: „Čvrsto verujemo da Srbija pripada EU!“

Ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin izjavio je danas da će njegova zemlja nastaviti da podržava Beograd na evropskom putu i da smatra da Srbija prirodno pripada Evropi kao njen sastavni deo.

Lundin je u video obraćanju koje je švedska ambasada objavila na Jutjubu izjavio da će Švedska nastaviti da blisko sarađuje sa Srbijom u oblasti očuvanja životne sredine, borbe protiv kriminala i jačanja sektora civilnog društva.

On je najavio i da će tokom ove godine Srbiju posetiti nekoliko švedskih delegacija na visokom nivou, među kojima će prva uslediti polovinom marta, posetom Švedske međunardne korporacije za razvoj (SIDA).

Kako je dodao, sve je to u sklopu porocesa koji je u najvećoj meri usmeren na integraciju Srbije u EU.

– Već smo tokom mnogo godina radili na podršci tog procesa i tako ćemo nastaviti da činimo i ove godine. Mislim da smo učinili napredak, Srbija samo što nije počela pregovore na vrlo komplikovanom poglavlju 27, poglavlju o životnoj sredini i kako postati usklađen sa zakonodavstvom EU o životnoj sredini– kazao je ambasador Švedske.

Lundin je dodao i da je podrška Švedske Srbiji vrlo bitna za Stokholm.

– Čvrsto verujemo da Srbija pripada EU, baš onako kao što je to slučaj sa Švedskom od 1994. godine. Vidimo Srbiju kao prirodni deo Evrope u pogledu slobode kretanja ljudi, kapitala i usluga, kao i u pogledu evropske saradnje na globalnom nivou– kazao je ambasador.

Kako je istakao, Švedska, kao i mnoge druge zemlje u Evropi, želi da podrži proces pridruživanja Srbije EU.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter