Izvor:
08.03.2019 u 16:54
0

AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR MAJK POMPEO: „Nema hrane. Nema lekova. Sada nema struje. Sledeće, nema Madura!“

Američki državni sekretar Majk Pompeo napisao je povodom situacije u Venecueli na svom Tviter nalogu da politika venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura ne donosi ništa sem mraka.

On je dodao:

– Nema hrane. Nema lekova. Sada nema struje. Sledeće, nema Madura.

Veliki deo Venecuele pogođen je nestankom struje, čiji je uzrok, kako navode vlasti, "sabotaža" na najvećoj hidrocentrali u zemlji.

Snabdevanje strujom danas je nakratko obnovljeno u nekoliko distrikta u prestonici Karakasu, nakon čega je grad ponovo utonuo u mrak.

Oko 00:45 ulično svetlo se ponovo upalilo u distriktima Las Mersedes i područjima Čakao i Altamira. Snabdevanje strujom uspostavljeno je i u pojedinim stambenim zgradama, međutim, nakon oko 10 minuta Karakas je ponovo utonuo u mrak.

Prestonica i još 20 oblasti (od ukupno 23) u Venecueli nemaju struju od juče.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je obustavio časove u školama i današnji radni dan kako bi se olakšali napori za oporavak isporuke električne energije u zemlji, napisala je na svom Tviter nalogu zamenica predsednika Delsi Rodriges.

Prema navodima Nacionalne elektroprivredne kompanije, uzrok nestanka struje je sabotaža u najvećoj venecuelanskoj hidroelektrani "Simon Bolivar".

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je za incident optužio "američki imperijalizam".

Decenije nedovoljnog investiranja nanele štetu glavnim hidrocentralama zbog čega su česti sporadični nestanci struje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter