Izvor:
13.03.2019 u 09:54
0

ADIS ABEBA: Crna kutija Boinga 737 max 8 koji se srušio u nedelju biće poslata na analizu u inostranstvo!

Portparol Etiopijen erlajnsa izjavio je danas da će "crna kutija" "boinga 737 max 8" koji se srušio u nedelju biti poslata na analizu u inostranstvo, ali da još nije odlučeno u koju zemlju.

Portparol Asrat Begašav je rekao za AP da Etiopija nema kapacitete da analizira snimke poslednjih letačkih parametara i razgovora pilota iz kabine, ali da etiopska kompanija ima širok spektar mogućnosti gde bi mogla da pošalje "crnu kutiju".

Avion Etiopijen erlajnsa srušio se u nedelju šest minuta posle poletanja sa aerodroma u Adis Abebi u pravcu Kenije, i u toj nesreći svih 157 putnika i članova posade je izgubilo život.

Kako podseća AP, ovo je druga nesreća u kojoj je učestvovao "boingov" avion tipa 737 max 8 za samo pet poslednjih meseci, što je dovelo do privremene zabrane letenja ovih aviona širom sveta.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter