Izvor:
14.03.2019 u 11:43
0

DANAS FORMIRANJE PRIVREMENE VLADE U ALŽIRU: Za sada bez pregovora i kompromisa!

Premijer Alžira Nuredin Bedu izjavio je danas da će formirati privremenu vladu koja će da radi na promeni politike kako bi odgovorili na zahteve višenedeljnih uličnih protesta, i pozvao opoziciju da se pridruži dijalogu.

Bedui, koji je u ponedeljak stupio na fukciju, je rekao da će nova vlada biti formirana početkom sledeće nedelje i da će "vladati jedan kratak period".

Vlada će uključivati i mlade učesnike u protestima, u Vladi će biti biti i žena, rekao je premijer.

Iako je premijer pozvao opoziciju na dijalog, vođe protesta za sada ne žele da pregovaraju i kako kažu neće kompromis.

Predsednik Alžira Abdelaziz Buteflika u ponedeljak je odlučio da se ne kandiduje za peti mandat, nakon višenedeljnih protesta protiv autoritarne vladavine i višedecenijske ekonomske i političke stagnacije, navodi Rojters.

Međutim, odluka Buteflike, koji je odložio održavanje izbora i poručio da će biti održana konferencija na kojoj će se razgovarati o političkim promenama, nije zadovoljila mnoge Alžirce, koji žele da vide mlađu generaciju sa novim idejama na vlasti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter