Izvor:
22.03.2019 u 17:16
0

RACIJA U FRANKFURTU: Uhapšeno deset osoba zbog sumnje da su planirali teroristički napad!

Nemačka policija danas je u više racija u Frankfurtu uhapsila deset osoba zbog sumnje da su planirali teroristički napad vozilom i vatrenim oružjem sa ciljem da ubiju što više ljudi, saopštilo je tužilaštvo.

Nekoliko osumnjičenih su nemački državljani, rekla je portparolka tužilaštva ne navodeći državljanstva ostalih.

Veruje se da su dogovorili izvođenje islamističkog terorističkog napada koristeći vozilo i puške u kojem bi ubili što je moguće više ''nevernika'' – navodi se u saopštenju.

Radi pripreme napada, osumnjičeni su, kako se dodaje, već stupili u kontakt sa raznim prodavcima oružja, iznajmili jedno veliko vozilo i prikupili finansijska sredstva za nabavku oružja i izvršenje planiranih ubistava, prenosi Rojters.

Osumnjičeni su povezani sa zajednicom selafista u Vizbadenu i Frankfurtu, dodaje se u saopštenju.

Policija je zaplenila 20.000 evra, nekoliko noževa, malu količinu droge i brojna dokumenta kao i elektronske naprave, a u akciji je učestvovalo 200 policajaca.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter