Izvor:
23.03.2019 u 18:53
0

NOVI ZELAND: Dve džamije u kojima se dogodio teroristički napad, ponovo otvorene za vernike!

Posle nešto više od nedelju dana, dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu, u kojima se dogodio teroristički napad, ponovo su danas otvorene za vernike.

Na stotine ljudi položilo je cveće ispred džamije Al Nur ili se pomolilo u njoj nakon što je policija uklonila kordon i dozvolila pristup.

U samoj džamiji malo je znakova koji ukazuju da se u njoj pre osam dana dogodio teroristički napad kada je ubijeno 40 ljudi.

Šagat Kan, lider lokalne muslimanske zajednice, rekao je da nije planirano otvaranje džamije tako brzo, ali da su su, kada su videli narod koji se okupio ispred džamije, odlučili da je otvore, prenosi AP.

U terorističkim napadima u dve džamije 15. marta ubijeno je 50 ljudi, a napadač Australijanac Brenton Tarant uhapšen je i optužen.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter