Izvor:
20.04.2019 u 10:48
0

STRADALA OD ZALUTALOG METKA: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo novinarke Lire Mek Ki!

Dvojica muškaraca uhapšeni su danas zbog sumnje da su povezani sa ubistvom irske novinarke Lire Meki za vreme jučerašnjih nereda u Londoneriju, u Severnoj Irskoj.

Meki (29), nagrađivana novinarka koja je pisala knjigu o odlasku mladih iz Severne Irske, stradala je od zalutalog metka kada su nepoznate osobe pucale na policajce tokom tokom jučerašnjih protesta u Londoneriju.

AP je preneo da policija još nije identifikovala sumnjičene.

Policija je rekla da je za njenu smrt najverovatnije odgovorna disidentska grupa "Prava Ira", i nesrećni incident su nazvali "terorističkim napadom".

Kako se navodi, policija tvrdi da meštani znaju ko je kriv za smrt novinarke, i apeluje na građane da pomognu u identifikaciji osumnjičenih.

"Prava Ira" mala je grupa republikanaca koji odbacuju Sporazum s Londonom sklopljen na Veliki petak 1998. godine, kojim je Irska republikanska armija prihvatila političko rešenje posle dugogodišnjeg nasilja u kojem je ubijeno više od 3.700 ljudi.

Pretpostavljža se da je "Prava Ira" povezana sa više ubistava u poslednjoj deceniji.

Izvor: Tanjug
Foto: www.irishtimes.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter