Izvor:
21.04.2019 u 12:38
0

ŠRI LANKA: Uhapšeno sedam osoba optuženih za bombaški napad!

Na tviter nalogu zvaničnika sa Šri Lanke objavljeno je da je uhapšeno sedam osoba optuženih za bombaški napad na nekoliko lokacija u ovoj zemlji, a iza napada mogla bi stajati lokalna radikalna muslimanska organizacija.

Mnogi svetski mediji preneli su, pozivajući se na informacije AFP, da su vlasti pre deset dana dobile informaciju da se napad može očekivati.

Strana obaveštajna agencija izvestila je da Nešnal Tautit Džamat (National Thowheeth Jamaath) priprema napade bombaša samoubica na posećene crkve i na diplomatsko predstavništvo Indije u Kolombu. NTJ je radikalna muslimanska organizacija koja je na sebe privukla pažnju prošle godine kad je vandalizovala budističke kipove.

Ministar spoljnih poslova Šri Lanke izjavio je da među poginulima ima najmanje 27 stranih državljana, kao i da su dva policajca izgubila život u operaciji hvatanja osumnjičenih za napade.

Kineske državne novine prenele su da je među poginulima i jedan kineski državljanin.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter