Izvor:
24.04.2019 u 18:23
0

SRI LANKA: Poznat jedan od izvršilaca samoubilačkih bombaških napada!

Izvori bliski bezbednosnim službama u Velikoj Britaniji izjavili su danas da je jedan od izvršilaca samoubilačkih bombaških napada na Šri Lanki, Abdul Latif Džamel Mohamed, i da je studirao na jugoistoku Engleske od 2006. do 2007.godine.

Glavni organizator terorističkih napada u Šri Lanki bio je Inshan Selavan, jedan od bombaša samoubica koji je u nedelju detonirao eksploziv u hotelu Šangri-La.

On je rekao kako su razorili celu terorističku mrežu, a drugi zvaničnici su upozorili kako su neki osumnjičeni za napad još na slobodi.

Jedan izvor potvrdio je da se u ovom trenutku smatra da je veza ili učešće Islamske države sa ovim napadima vrlo verovatno. Da je londonska policija tražila fotografije nastale tokom teroristickog napada u Šri Lanki, potvrdio je ranije danas vršilac dužnosti komandanta Aleksis Bun.

Bun je pozvao svedoke napada da kontaktiraju policiju uz obećanje da njihovi identiteti neće biti otkriveni.

On je rekao da policija za borbu protiv terorizma želi da pogleda bilo koju fotografiju ili snimak nastale pre, za vreme ili nakon bombaških napada.

Londonska policija je poslala mali tim specijalaca iz Komande za borbu protiv terorizma u Šri Lanku kako bi pružila podršku porodicama koje su izgubile voljene i pomagale u repatrijaciji njihovih ostataka.

Ovi službenici takođe imaju zadatak da prikupljaju informacije koje bi mogle biti od koristi tokom istraga islednika.

Američka ambasadorka u Šri Lanki Alena Teplic ranije je izjavila je da SAD nisu uputile toj južnoazijskoj zemlji obaveštajne podatke uoči katoličkog Božića o tome da se spremaju samoubilački bombaški napadi na hotele i crkve, u kojima je prema poslednjim podacima 359 osoba ubijeno.

Preliminarni rezultati istrage pokazuju da su samoubilački napadi na crkve i hotele za Uskrs na izvedeni kao odmazda za napad na džamije na Novom Zelandu, rekao je juče ministar odbrane Šri Lanke.

On je tada izneo podatak da su prema podacima kojima oni raspolažu za napad odgovorne dve lokalne islamističke organizacije.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter