Izvor:
10.05.2019 u 15:54
0

POMPEO S PUTINOM I LAVROVOM: Razgovor u Sočiju o „čitavom nizu bilateralnih i multilateralnih izazova!“

Majk Pompeo će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom kada putuje u Rusiju sledeće nedelje, saopštio je američki Stejt department. Poseta je došla kada su odnosi između Moskve i Vašingtona u novoj meri nad optužbama za rusko mešanje u američke izbore, neslaganja oko pristupa Venecueli i iranskom nuklearnom programu, kao i američki sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF). Rusija suspenduje svoje učešće.

State Department kaže da će na sastanku u južnom gradu Soči 14. maja razgovarati o "čitavom nizu bilateralnih i multilateralnih izazova".

Pompeo se sreo sa Lavrovom u Finskoj ranije ove nedelje na Arktičkom samitu.

Predsednik Donald Tramp razgovarao je s Putinom telefonskim pozivom jedan sat prošlog petka, raspravljajući o širokom spektru pitanja, uključujući Venecuelu, Severnu Koreju i kontrolu nuklearnog naoružanja.

Iste teme će najverovatnije biti na dnevnom redu kada Pompeo razgovara sa Putinom i Lavrovom. Prošle nedelje, štićenik Vasingtona i lider opozicije Juan Guaido, nise uspeli da dobiju dovoljnu podršku za smenu predsednika Venecuele Nikolasa Madura. SAD su delimično okrivile Rusiju zbog kolapsa državnog udara i pozvale Moskvu da ostane izvan Venecuele.

Lavrov je oštro kritizirao Vašingtonsku "kampanju bez presedana da se svrgne legitimna vlada" i još jednom je pozvao na političko rešenje sukoba.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter