Izvor:
12.05.2019 u 06:22
0

VENECUELA: Gvaido dao instrukcije Karlosu Vekiju da pod hitno započne komunikaciju sa američkom vojskom!

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido, koji predvodi kampanju za zbacivanje s vlasti predsednika Nikolasa Madura, izjavio je da je dao instrukcije svom političkom izaslaniku u Vašingtonu Karlosu Vekiju da pod hitno započne komunikaciju sa američkom vojskom.

Gvaido, kojeg podržavaju SAD, rekao je da je zatražio od Vekija da započne "direktne komunikacije" radi moguće koordinacije.

On je dodao da drži otvorenim "sve opcije na stolu" za svrgavanje s vlasti Madura.

Venecuelanske bezbednosne snage uhapsile su nedavno drugog čoveka venecuelanskog opozicionog "kongresa" Edgara Sambrana, nakon neuspelog pokušaja vojnog puča prošle nedelje.

Vlada Venecuele je objavila da su Sambrano i osam drugih pripadnika opozcionog pokreta optuženi za izdaju domovine i podstrekavanje na pobunu zbog njihove uloge u prošlonedeljnim nemirima.

Predsednik Maduro rekao je kako je on meta američke zavere i objasnio da je ponuda predsednika SAD Donalda Trampa da ukine sankcije pripadnicima vojnih snaga koji se okrenu protiv svoje vlade "uvreda njhove časti i dostojanstva".

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter