Izvor:
12.05.2019 u 09:06
0

MJANMAR: Pilot uspešno prizemljio avion bez prednjeg stajnog trapa!

Pilot "Mjanmar nešnel erlajnsa" uspešno je prizemljio avion bez prednjeg stajnog trapa, saopšteno je danas iz državne avio kompanije.

U prinudnom sletanju aviona "Embraer 190" niko nije povređen.

U saopštenju "Mjanmar nešnel erlajnsa" navodi se da je pilot sleteo u gradu Mandaleju, kada nije uspeo da spusti prednji stajni trap.

Pilot je proleteo dva puta pored kontrolnog tornja na aerodromu, kako bi kontrolori mogli da utvrde da li su prednji točkovi spušteni.

Kapetan je onda ispratio hitne procedure i izbacio gorivo kako bi smanjio težinu aviona pre sletanja – navodi se u saopštenju.

Na video snimku vidi se avion kako sleće oslonjen na zadnji stajni trap, spušta nos na pistu i klizi pre zaustavljanja.

Iz avio kompanije nisu saopštili koliko putnika je avion prevozio, ali se navodi da "Embraer 190" prima od 96 do 114 putnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter