Izvor:
13.05.2019 u 13:54
0

IRAN PROGLASIO ZAVERU: Napadnuta dva tankera za prevoz nafte SAD!

Dva tankera za prevoz nafte napadnuta su na obali Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog, kako je navedeno, otrova koji predstavlja pretnju za međunarodnu sigurnost i bezbednost plovidbe.

Poslednjih nedelja, tenzija u ovom regionu revnosno raste zbog spoljašnjeg uticaja SAD i vojske koja se raspoređena po Bliskom istoku zbog odnosa sa Iranom.

Jedan od dva broda Saudijske Arabije, bio je na putu ka luci Ras Tanura da bi isporučio sirovu naftu kupcima u SAD, saopštila je Saudijsko ministarstvo spoljnih poslova.

Trup tankera norveške proizvodnje oštećen je nepoznatim objektom u blizini luke Fudžejre, saopštila je kompanija za upravljanje brodovima Tome.

Navedeno je da je kapetan broda "Andrea Viktori" saopštio da niko od članova posade nije povređen, ali da je napravljena rupa na trupu gornjeg spremnika. Ne postoji nikakva opasnost da brod potone, dodaje se u saopštenju.

Lokalni mediji prenijeli su je da je puna nosivost norveškog broda 47.210 tona.

Ministarstvo spoljnih poslova UAE saopštilo je da su četiri broda bila predmet "sabotažnih operacija" nedaleko od teritorijalnih voda UAE i da nije bilo žrtava.

Iran dao upozorenje na zaveru:

Istovremeno, iransko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je razrešenje oko toga šta se desilo sa dva saudijska tankera.

Portparol Abas Musavi izrazio je zabrinutost zbog eksplozija na tankerima i rekao da je potrebno još informacija o događaju. I on je naveo da je bezbednost brodova i pomorskog saobraćaja u regionu od najveće važnosti.

Takođe je upozorio, da je Teheran protiv bilo kakve "zavere dirigovane od onih koji žele zlo" i "stranog avanturizma" koji bi podrili stabilnost i bezbednost regiona.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter