Izvor:
13.05.2019 u 20:51
0

POMPEO OTKAZAO SUSRET U MOSKVI: Hitno odleteo u Brisel zbog siutacije sa Iranom!

Državni sekretar Majk Pompeo otkazaće posetu Moskvi tokom boravka u Rusiji, ali će se ipak u odmaralištu Soči sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i šefom diplomatije Sergejem Lavrovim u toku sutrašnjeg dana, objavio je američki Stejt department,objavio CNN.

Razlog za posetu desio se u trenutku kada je SAD dobila informaciju da je bezbednost njihovih oružanih snaga i civila na tom prostoru ugrožena.

Agencija se poziva na izjavu neimenovanog američkog zvaničnika koji je insistirao na anonimnosti, Pompeo je krenuo avionom iz baze "Endrjuz" u blizini Vašingtona ka Briselu, gde će danas s evropskim zvaničnicima razgovarati o Iranu i drugim pitanjima pre nego što nastavi putovanje ka Rusiji.

Sastanak je bio planiran i pre nego što je izbio incident u vezi sa tankerima koji su prevozili sirovu naftu za SAD na obali Ujedinjenih Arapskih Emirata. Američka pomorska jedinica izdala je upzorenje od potencijalnog napada Iranskih zastupljenika koji mogu ugroziti bezbednost plovidbe teretnih brodova kao i infrastrukturnu platformu za proizvodnju nafte.

Britanski ministar inostarnih poslova Džeremi Hant prisustvovaće sastanku u Briselu zajedno sa francuskim i nemačkim delegatima kao i visoke predstavnice za spoljnu politiku EU Federike Mogerini. saopšteno ije iz britanske kancelarije za insotrane poslove.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter