TEREZA MEJ SPREMNA DA PREPUSTI POSLANICIMA REŠENJE ZA POKRETANJA BREGZITA: Razgovori sa laburistima predodređeni na propast!

Tereza ​​Mej je spremna da dozvoli poslanicima da odluče kako će prekinuti Bregzit zastoj jer su je njeni besni ministri pozvali da danas prekine razgovore sa laburistima. Ako se taj potez povuče, premijerka će ponuditi Savetu niz "konačnih predloga" u pokušaju da riješi problem nakon što se evropski izbori završe 23. maja.

Razgovori sa laburistima nastavljaju se danas nakon sedam sedmica bez ikakvog napretka, ali gospođa Mej je pod sve većim pritiskom da ih napusti nakon što je glavni pregovarač Džeremija Korbina insistirao da drugi referendum mora biti cena svakog dogovora.

Ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio je danas da bi nova anketa EU bila 'izdaja' jer bi umanjila šanse da se jednom ponudi gospodinu Korbinu, a glasnogovornik premijera je kasnije potvrdio da se protivi bilo kojem obliku Bregzit referenduma.

Sekretar za zajednice Džejms Brokenšir je otkrio da će vladin plan B 'biti povratak u Parlament kako bi imao niz konačnih glasova'.

Glasovi o tome da li da se prihvati sporazum gospođe Mej, drugi referendum, carinska unija sa EU ili potpuno ukidanje člana 50, mogli bi se održati u roku od nekoliko sedmica - ali slična vežba u martu i aprilu nije uspela da pronađe većinu.

Razgovori između torija i laburista ostali su u previranju jutros nakon što je sekretar Shadov Brekit-a gospodin Keir Starmer izjavio da je dogovor bez drugog referenduma 'nemoguć', jer bi ga do 150 laburista odbilo.

On je rekao:

- Jasno sam stavio do znanja da u ovoj fazi - u ovom jedanaestom satu - svaki dogovor koji dolazi iz ove vlade treba da bude predmet potvrđenog glasanja.

 Ali premijerka je uvijek jasno stavljala do znanja da je druga Bregzit anketa nakon 17,4 miliona glasova za izlazak iz EU 2016. godine, crvena linija koju nije spremna preći.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro