Izvor:
14.05.2019 u 05:54
0

SPECIJALNI AMERIČKI IZASLANIK: „Smatramo da Iran treba da pokuša da razgovara umesto što preti!“

Američki državni sekretar Majk Pompeo je u ponedeljak u Briselu izneo informacije o "rastućim pretnjama" iz Irana evropskim saveznicima i NATO zvaničnicima, saopštio je specijalni američki izaslanik za Iran Brajan Huk.

– Sekretar je želeo da podeli neke detalje koje ne iznosimo javno. Smatramo da Iran treba da pokuša da razgovara umesto što preti. Oni su loše odlučili fokusirajući se na pretnje– rekao je Huk.

– Iran je rastuća pretnja i poseta Briselu se činila pravovremenom na putu za Soči– rekao je Huk, govoreći o planiranoj poseti Pompea tom ruskom letovalištu gde će se danas sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i šefom diplomatije Sergejem Lavrovim.

Pompeo je otkazao posetu Moskvi, planiranu za ponedeljak i umesto toga se zaustavio u Briselu.

Huk je dodao da je Pompeo sa sagovornicima u Briselu razgovarao i o napadu na nekoliko naftnih tankera kod obale Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na pitanje da li Pompeo krivi Iran za napade, Huk je odgovorio:

– Razgovarali smo o onome što je izgledalo kao napad na komercijalni brod koji je bio usidren kod Fudžaire. Veoma nam je drago što su nas Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali da pomognemo u istrazi.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter