Izvor:
14.05.2019 u 10:46
0

AMBASADA SAD UPOZORAVA: Oprez zbog Evrovizije, godišnjice ambasade…!

Američka ambasada u Izraelu upozorila je svoje državljane u Izraelu da budu oprezni i izbegavaju putovanje u područja pogođena raketnim požarima usled najnovijih sukoba izmedu Hamasa i Izraela.

To upozorenje poklapa se sa Evrovizijom i obeležavanjem godišnjice otvaranja američke ambasade u Jerusalimu.

Terorističke grupe bi mogle da izaberu godišnjicu, koja se poklapa sa takmičenjem Evrovizija u tel Avivu i Danu Nakba, da izvedu nasilne proteste ili napade – navodi se u saopštenju amerčke ambasade.

U nedelju je Izrael zvanično pokrenuo nedelju Evrovizije u Tel Avivu, gde su raspoređene hiljade policajaca, medicinskih sestara i stjuarda u "selu" Evrovizije, dok se očekuje da oko 300.000 turista poseti grad tokom ove nedelje.

Bezbednosni incidenti bi mogli da se dese i izvan gaze i u bilo koje vreme. Zbog bezbednosnih incdenata, među kojima je i raketiranje koje se dešava često bez upozorenja, pozivamo građane SAD da ostaju smireni i da preduzmu odgovarajuće korake kako bi povećali svoju bezbednost – navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da bi osoblju američke ambasade i članovi njihovih porodica moglo biti zabranjeno da putuju u područja pogođena raketnim aktivnostima, sirenama ili gde su otvorena skloništa za bombe.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter