AMBASADA SAD UPOZORAVA: Oprez zbog Evrovizije, godišnjice ambasade...!

Američka ambasada u Izraelu upozorila je svoje državljane u Izraelu da budu oprezni i izbegavaju putovanje u područja pogođena raketnim požarima usled najnovijih sukoba izmedu Hamasa i Izraela.

To upozorenje poklapa se sa Evrovizijom i obeležavanjem godišnjice otvaranja američke ambasade u Jerusalimu.

- Terorističke grupe bi mogle da izaberu godišnjicu, koja se poklapa sa takmičenjem Evrovizija u tel Avivu i Danu Nakba, da izvedu nasilne proteste ili napade - navodi se u saopštenju amerčke ambasade.

U nedelju je Izrael zvanično pokrenuo nedelju Evrovizije u Tel Avivu, gde su raspoređene hiljade policajaca, medicinskih sestara i stjuarda u "selu" Evrovizije, dok se očekuje da oko 300.000 turista poseti grad tokom ove nedelje.

- Bezbednosni incidenti bi mogli da se dese i izvan gaze i u bilo koje vreme. Zbog bezbednosnih incdenata, među kojima je i raketiranje koje se dešava često bez upozorenja, pozivamo građane SAD da ostaju smireni i da preduzmu odgovarajuće korake kako bi povećali svoju bezbednost - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da bi osoblju američke ambasade i članovi njihovih porodica moglo biti zabranjeno da putuju u područja pogođena raketnim aktivnostima, sirenama ili gde su otvorena skloništa za bombe.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro