TEREZA MEJ POD NAJVEĆIM PRITISKOM DO SADA: Premijerka gubi podršku sopstvene stranke!

Grupa bivših kabinetskih ministara vlade Tereze Mej, uključujući i Borisa Džonsona, danas ju je zamolila da odbije zahtev Džeremija Korbina za lakši Bregzit dogovor upozoravajući da bi to uništilo Tori partiju.

Premijerka će ovog jutra na sastanku kabineta biti pod intenzivnim pritiskom da prekine međustranačke razgovore.

Grupa od trinaest bivših ministara i senatora torijevaca pisala je gospođi Mej, rekavši da će izgubiti "lojalnu sredinu" svoje stranke ako se nagodi sa Laburistima.

Pismo, koje je potpisao Boris Džonson, Domink Rab, Ešter Mekvej i predsednik odbora iz 1922. godine Sir Graham Brejdi, upozorio je na rizik od „demokratskog deficita“ ako se iza zatvorenih vrata postigne dogovor sa opozicijom.

Takođe je implicitno da će grupa, sastavljena od rukovodećih kandidata, pokušati da uništi bilo kakav sporazum sa laburistima u slučaju da Mejova podnese ostavku.

Bivši sekretar odbrane Sir Majkl Falon, koji je takođe potpisao notu, izjavio je danas da bi radije ostao u EU nego da potpiše carinsku uniju nakon Bregzita - i pozvao je premijerku da sada prekine razgovore s gospodinom Korbinom.

On je rekao:

- Razgovori očigledno ne vode nigde. To je slepa ulica. Mnogo je bolje da se koncentrišemo na aranžmane u Severnoj Irskoj, za šta postoji većina. Ako će se [ugovor o radu] uključiti u stalnu carinsku uniju, onda iskreno, bolje je da ostanemo u EU, jer ćemo bar tada imati glas. Ne možemo reći da odlazimo onda u pola boravka.

 

Happytv.rs
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro