Izvor:
14.05.2019 u 11:43
0

VENECUELANSKI AKTIVISTI U VAŠINGTONU: Američke vlasti tražile da aktivisti napuste ambasadu Venecuele!

Američke vlasti obavestile su danas aktiviste koji više od mesec dana borave u ambasadi Venecuele u Vašingtonu da moraju odmah da je napuste.

Aktivisti, njih sedmoro, ušli su u ambasadu jer, kako kažu, smatraju aktuelnog predsednka Nikolasa Madura legitmnim predsednikom Venecuele.

SAD i 50 drugih zemalja smatraju da je Madurov reizbor za predsednika bio prevara i smatraju da je opozicioni lider Huan Gvaido venecuelanski predsednik.

Predstavnik Venecuele u Organizaciji američkih država (OAD)Gustavo Tare rekao je da je troje aktivista, nakon obaveštenja o iseljenju, napustilo ambasadu, dok je četvoro ostalo.

Direktor koalicije "Odgovor" Brajan Beker, koji podržava aktiviste, rekao je da se oni neće dobrovoljno predati.

Prema njegovim rečima, policija je presekla lance koji su bili stavljeni na kapiju ambasade i preuzeli aktivste koji su izašli da se predaju.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter