Izvor:
15.05.2019 u 09:19
0

PROTEST U SAD: Alabama donosi zakon o zabrani abortusa!

Zakonodavci u Alabami doneli su zakon o zabrani abortusa gotovo u svim stavkama vezane za prekid trudnoće, i predstavlja jedan od najrigoroznijih zakona u SAD.

Državni Senat usvojio je zakon sa 25 glasova za i 6 protiv, a odbacio delo u slučaju silovanja i incesta.

Guvernerka Alabama Kej Ivej izjavila je da je snažan protivnik abortusa, ali da nije sigurna da će dati svoj potpisa za odobravanje ovakvog zakona.

Zakon o zabrani abortusa donesen je u 16 država SAD.

Aktivisti se nadaju da će ovakakv zakon biti osporen a kao reper uzimaju presudu Vrhovnog suda iz 1973.kada su ga i ozakonili. Pobačaj je bio dozboljen samo u posebnim okolnostima kako bi se zaštitilo zdravolje majke, ukoliko je trudnica imala visoki faktor rizika.

Happytv.rs
Foto: BBC/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter