Izvor:
15.05.2019 u 09:53
0

DAUT HARADINAJ: Tači da deluje u skladu sa kosovskim ustavom!

Daut Haradinaj, poslanik Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera Ramuša, izjavio je da je kosovski predsednik Hašim Tači obavezan da poštuje Ustav i sačuva kosovske granice.

– Ako je neko ugrožen, ne treba da šteti Kosovu. Bez obzira na to ko je ta osoba, u bilo kom svojstvu – rekao je Haradinaj.

Povodom nedavnog verbalnog spora između albanskog premijera Edija Rame i Ramuša Haradinaja o korekciji granica, Daut Haradinaj kaže da Rama treba da pomogne Kosovu ali i da se usredsredi na probleme u Albaniji.

Daut Haradinaj kaže i da Priština ne žuri da postigne konačni sporazum sa Beogradom, što, dodaje, nije slučaj sa Srbijom.

Kosovo ne treba da žuri zato što priznanje od Srbije nije urgentna stvar dok za Srbiju to jeste – rekao je on.

On je odbacio navode o vezama njegovog brata i Milana Radojčića iz Srpske liste, rekavši da se Tači sastajao sa Radojčićem više puta.

Optužiti nekoga da je švercovao sa Radojčićem ne pristaje predsedniku – kaže Daut.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter