DEMONSTRACIJE U SUDANU: Četrnaest osoba ranjeno u demonstacijama a osmoro zadobilo povrede vatrenim oružjem!

 

Najmanje devet osoba povređeno kada su vojnici organizovali juriš ka pro-demokratskom protestu u sudanskoj prestonici Kartum zbog nasilja nad svrgnjavanjem dugogodišnjeg predsednika Omar al-Bašira.

Paravojne jedinice za državnu bezbednost postavili su barikade na mestu demonstracija ispred vojnog kriznog štaba, izjavili su očevici za CNN, dodajući da se čula pucnjava.

Centralni komitet sudanskih lekara izjavilo je da je 14 osoba ranjeno u protestima a osmoro zadobilo povrede vatrenim oružjem.

Odbor za prelazno vojno veće koje je bilo na vlasti od Bahirovog hapšenja, izjavio je da su razgovori sa demonstratima suspendovani na 72 sata. Savet i pro-demokratski demonstranti pokušavaju da sklope dogovor oko vremenskog trajanja vlasti odbora.

Demonstranti su Pristali na prelazni period od tri godine, a očekuje se da će kranji ihod pregovaranjia biti postignut za 24 časa.

- Prvih šest meseci biće posvećeno potpisivanju mirovnih sporazuma i zaustavljanje rata u celoj zemlji - prema saopštenju nacionalnih vesti SUNA.

But al Burhan optužio je opoziciju da je prekršila sporazum kako bi ublažila tenzije, i kako su na osnovu toga sproveli " direktnu provokaciju i ekstremnu zloupotrebu" oružanih snaga, i da je život u glavnom gradu Sudana onemogućen jer su blokirani glavni putevi i mostovi.

 

 

Happytv.rs
Foto: BBC/printscreen

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality