Izvor:
17.05.2019 u 08:12
0

SVE JE JASNO! TRAMP I VAŠINGTON VUKU SVE KONCE U DIJALOGU SRBA I ALBANACA! Američki ambasador OTKRIO pravu sudbinu KOSOVA!

Ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet izjavio je danas da su Sjedinjene Američke Države "duboko uključene" u proces dijaloga Begrada i Prištine, koji se odvija uz podršku EU, te da sarađuju sa predstavnicima Vlade Srbije i privremenih prištinskih institucija.

On je nedavno podsetio da je američki predsednik Donald Tramp ranije pisao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju da bi, kako je istakao, naglasio važnost procesa dijaloga i predanost Sjedinjenih Američkih Država da se krene napred u procesu dijaloga.

Kao važno je napomenu da SAD nemaju konkretan ishod na umu za pregovore u dijalogu.

– Ono što želimo da vidimo jeste da strane – Kosovo, Srbija – postignu sveobuhvatan sporazum. Tako da se držimo podalje od tvrdnji da određeni ishod treba da izgleda ovako ili onako. Smatramo da ako se ljudi vrate za sto i počnu da pregovaraju o nizu pitanja, da bi to bio način da se krene napred. Želeo bih da dodam da smatramo da je pored uloge koje dve vlade imaju u pogledu napredovanja ovog procesa, da je veoma važno da se čuje glas civilnog društva, nevladinih organizacija i običnih građana kao deo ovog procesa – rekao je Kosnet.

Zato su, ističe, ohrabrili pregovaračke timove sa obe strane da saslušaju mnoga mišljenja u svojoj zemlji i da se pobrinu da svi koji imaju ulogu u budućnosti, koji imaju interes za budućnost zemlje, da se njihova mišljenja takođe čuju.

Smatramo da mnogo puta obični građani i organizacije civilnog društva na Kosovu i Srbiji zapravo imaju zajedničke ciljeve i zajedničke interese i želeli bismo da više podstaknemo takvu saradnju i komunikaciju preko međunarodnih granica – naveo je američki diplomata.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter