Izvor:
17.05.2019 u 16:10
0

MATVIJENKO: Erdogan obećao primenu ugovora o S-400!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao je da će ugovor o nabavci ruskih raketnih sistema S-400 biti primenjen, izjavila je nakon nakon današnjih razgovora sa šefom turske države u Istanbulu predsedavajuća ruskog Saveta Federacije (gornjeg doma parlamenta) Valentina Matvijenko.

Naravno, Erdogan se dotakao teme sistema S-400. On je kazao da je na Tursku izvršen pritisak bez presedana koji se i dalje nastavlja, ali je izneo uveravanja da, kao predsednik, garantuje da će Turska primeniti ovaj ugovor – kazala je Matvijenkova.

Ona je rekla da je Erdogan poručio da ne vidi bilo kakve razloge za neispunjavanje obaveza iz ugovora.

Raketni sistem S-400, koji Turska kupuje od Rusije, potpuno će kontrolisati Ankara, objavio je juče turski dnevnik "Hurijet" citirajući ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua.

Neki kažu da će sistemi S-400 predstavljati pretnju za borbene avione F-35. Ovi sistemi će biti pod našom potpunom kontrolom. Biće integrisani u NATO sistem – rekao je Čavušoglu tokom posete Letoniji.

Čavušoglu je u sredu negirao da Turska odlaže kupovinu ruskog protivraketnog sistema S-400 zbog napetih odnosa sa SAD.

Obraćajući se novinarima, Čavušoglu je rekao da se "u ovom trenutku ne dovodi u pitanje nikakvo odlaganje ili obustavljanje".

On je ponovio da je nabavka sistema napravljenog u Rusiji "gotova stvar".

Čavušoglu je rekao da su Turska i SAD razgovarali o predlogu Turske za osnivanjem zajedničke komisije, koja bi razmatrala moguće rizike S-400 po američki program F-35.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter