Izvor:
20.05.2019 u 17:06
0

ZAEV SE SUSREO SA HANOM: Početak pregovora jedina garancija da će Severna Makedonija ostati stabilna!

Početak pregovora sa EU jedina je garancija da će Severna Makedonija i dalje biti stabilna, rekao je danas u Beču premijer Severne Makedonije Zoran Zaev komesaru EU za prošrenje Johanesu Hanu.

Kako je saopštila vlada u Skoplju, Zaev je, na marginama Bečkog ekonomskog foruma, Hana informisao o uspešno sprovednenim predsedničkim izborim, koji su, kako je istakao, još jedan dokaz da je Severna Makedonija "stabilna i sigurna i da sa pravom zaslužuje da ovog leta dobije datum za pregovore sa EU.

– Otpočinjanje pregovora za ulazak u EU je jedinstvena garancija da će zemlja i dalje biti stabilna, da će voditi inkluzivnu poltiku i da će biti produženi reformski procesi – rekao je Zaev, ističući da za Severnu Makedoniju ne posotoji druga alternativa osim punopravnog članstva u EU i NATO.

Evrokomesar za proširenje Johanes Han je, dodaje se, susret za Zaevom "iskoristio da još jednon potvrdi svoju ličnu i podršku Evropske komisije Republici Severnoj Makedoniji na putu kojim već ide velikim koracima, putu ka NATO i EU.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter