Izvor:
07.05.2016 u 03:12
0

PRVO JE BEŽAO OD RATA A ONDA GA JE NOVINARKA NAPALA: Pogledajte kako danas živi migrant kojeg je saplela novinarka

Osama Abdul Mohsen prošle godine postao je poznat u celom svetu nakon što ga je mađarska snimateljka saplela na srpsko-mađarskoj granici dok je u naručju nosio sina.

Ovaj incident dospeo je do svih svetskih medija i za ovog hrabrog migranta svi su čuli. Iako više ne beži od rata, Osama i dalje čeka "taj miran život" koji su mu obećali kada mu je jedan fudbalski klub pomogao da se preseli u Španiju.

Snimak ovog incidenta napunio je novine širom sveta. Mađarska snimateljka je dobila otkaz, a Mohsenu je on ipak doneo sreću u životu.

Zahvaljujući ovom snimku Španska sportska akademija saznala je da je Mohsen zapravio bio trener prvoligaškog tima u Siriji. Ponudili su mu posao, ali i dom na periferiji Madrida. On je ovu ponudu, naravno, prihvatio.

Ipak, Mohsenu medijska pažnja nije pomogla da se sjedini sa ostatkom svoje porodice, iako je podneo sve papire koji su bili neophodni kako bi aplicirali za vize. Njegova supruga i još dvoje dece smešteni su u Mersinu na jugu Turske. Porodica je napustila ratom zahvaćeni sirijski grad Deir el-Zor pre četiri godine. On je sa svoja dva sina uspeo da se skući u Španiji, ali nedostaju još tri člana porodice.

Iako je Mohsen zahvalan na svom novom životu, ne može da izbegne činjenicu da se trenutno nalazi u privremenom smeštaju.

– Stan je lep, ali je ukrašen sitnicima koje je neko drugi tu stavio – kaže on.

Uprkos svim jezičkim poteškoćama, Mohsen svoju budućnost vidi u Španiji.

Ponekad trenira lokalni juniorski tim. Ponosan je jer su se njegovi sinovi snašli školi i koliko su brzo savladali jezik, pa sada i njemu pomažu.

DailyMail
Foto: YouTube Printscreen/Ruptly TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter