Izvor:
21.05.2019 u 19:42
0

PUTIN SE SASTAO SA MERKELOVOM I MAKRONOM: Razgovorali o Ukrajini i Iranu!

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je večeras sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o krizi u Ukrajini.

Oni su razgovarali telefonom, a kako se navodi u saopštenju Kremlja, oni su razgovarali o situaciji u Ukrajini nakon izbora Zelenskog za predsednika.

– Razgovarali su o situaciji u Ukrajini, obzirom na propalu politiku administracije Petra Porošenka i promenu državnog rukovodstva u Ukrajini – navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Putin je tokom razgovora još jednom ponovio da je prioritet sprovođenje zakona o posebnom statusu za određena područja regiona Donjeck i Lugansk.

Putin, Merkel i Makron razgovarali su i o Iranu i složili se da treba da ostanu posvećeni trgovinsko-ekonomskoj saradnji sa tom zemljom.

Oni su se složili i da treba očuvati nuklearni sporazum, ocenivši da je on ključni faktor za ožčuvanje međunarodne stabilnosti i bezbednosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter