Izvor:
09.10.2016 u 22:22
0

DRAMA: Policija upala STAN i privela MUŠKARCA osumnjičenog za planiranje bombaškog napada!

Specijalna jedinica nemacke policije upala je danas u jedan stan u gradu Hemnicu i tamo privela muškarca koga povezuju sa sirijskim azilantom osumnjičenog za planiranje bombaškog napada.

"Niko nije ranjen, niti je bilo pucnjave. Ovdeli smo tog čoveka i u toku je njegovo ispitivanje", izjavio je Tom Bernhart, portparol policije istrage pokrajine Saksonije.

Policija je u subotu takođe upala u jedan stan u Hemnicu, ali tamo nije našla, osumnjičenog 22-godišnjeg Džabera Albakra, koji tamo stanuje, podseća Rojters.

Nemačka policija traga za Albakrom zbog sumnje da je pripremao bombaški napad u Hemnicu. U njegovom stanu je nađeno nekoliko stotina grama eksplozivnog materijala.

Iako je u pitanju relativno mala količina eksploziva, ona bi mogla da bude dovoljna da izazove značajnu štetu, naglasio je Bernhart.

Prema njegovim rečima, stručnjaci i dalje pokušavaju da utvrde da li je u pitanju isti eksploziv, odnosno triaceton triperoksid (TATP), koji je korišćen u terorističkim napadima na Pariz u novembru prošle godine i u napadima na Brisel 22. marta ove godine.

Nemački mediji javili su da se veruje da je Albakr povezan sa pripadnicima Islamske države, ali se policija u Saksoniji nije izjasnila o njegovoj potencijalnoj motivaciji, niti o meti bombaškog napada.

Albakr je došao u Nemačku prošle godine, kada je u tu zemlju ušlo oko 890.000 migranata, i njemu je odobren azil. U pritvoru su, takođe, zadržane tri osobe, koje se dovode u vezu sa osumnjičenim.

Izvor:Tanjug
Foto:News Executive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter