Izvor:
11.06.2019 u 18:57
0

EMANUEL MAKRON:Ne postoji nikakav simbol toga što se hrast u Beloj kući polomio!

Francuski predsednik Emanuel Makron kaže da nema nikakve simbolike u tome što se hrast koji je poklonio prošle godine Trampu osušio, te poručuje da ljudi ne bi trebalo da traže simboliku u svemu, a američkom predsedniku će, dodaje, poslati novo drvo.

– Poslaćemo mu još jedno, to nije tragedija – rekao je Makron za švajcarsku televizijsku mrežu RTS na marginama sastanka Međunarodne organizacije rada u Ženevi.

– Ne tražite simbole tamo gde ih nema, simbolično je bilo to što smo ga sadili zajedno – ocenio je Makron, a prenosi Rojters.

Drvo iz šume Belo u Francuskoj, gde je gotovo 2.000 američkih vojnika poginulo u Prvom svetskom ratu, iskopano je nedugo nakon što je posađeno.

– Ispostavilo se da je ovaj hrast stavljen u karantin zbog američkih sanitarnih razloga, a jadno drvo nije preživelo – rekao je Makron i dodao: "Poslaću drugi hrast, jer mislim da marinci SAD i prijateljstvo zbog slobode između naših naroda to zaslužuju".

Dvojica predsednika proslavila su poseban odnos između Sjedinjenih Država i Francuske tokom Makronove državne posete u aprilu 2018. tako što su zasadili mladicu hrasta ispred Bele kuće.

Ono je stavljeno u karantin zbog straha da bi se paraziti sa drveta mogli proširiti na drugo drveće sa poseda na kojem se nalazi Bela kuća.

Američki zvaničnici su ovog vikenda potvrdili da se drvo osušilo, što je izazvalo bujicu komenatra na društvenim mrežama u kojima su smrt drveta upoređivali sa "teškim" odnosom koji su dva lidera imala nakon te posete.

Makron se, naime, ne slaže sa američkim unilateralnim pristupom trgovini, sa stavom oko klimatskih promena i istupanjem Trampa iz nuklearnog sporazuma s Iranom, navodi agencija.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/EmmanuelMacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter