ŠPANIJA: Uhapšeno 10 osoba koje su finansirale Al Kaidu!

 

Španska nacionalna policija (Policia Nacional) poremetila je zločinačku organizaciju koja je finansirala terorističke snage Al Kaide kompleksnom operacijom, u kojoj je uhapšeno 10 osoba i izvršeno 14 pretresa kuća i prostorija. 

Operacija u kojoj je učestvovalo više od 350 policajaca obavljena je u španskim gradovima Madridu, Valensiji i Toledu, navodi se u saopštenju Evropola.

Evropol je podržao španske vlasti sa tri eksperta iz Evropskog centra za borbu protiv terorizma i dva eksperta opremljena mobilnim kancelarijama i forenzčkim uređajima da pomognu u istrazi na licu mesta. 

Informacije prikupljene tokom operacije analizirane su i razmenjene u realnom vremenu i odmah ubačene u baze podataka Evropola.

Lideri kriminalne organizacije su porodični klan koji je počinio poreske prevare i krivična dela pranja novca masovnom upotrebom lažnih faktura, dobijenih nezakonitim poslom koji su godinama sprovodili. 

Prihodi od njihovog ilegalnog posla poslani su u Siriju preko sistema Havala, što je omogućilo transfer novca bez fizičkog transporta gotovine, kako bi se podržale terorističke paravojne grupe Al Kaide u sirijskom regionu Idlib. 

Organizacija je deo ogromne međunarodne tajne strukture, s ciljem napada na zapadni ekonomski sistem kao oblik terorizma.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro