Izvor:
22.06.2019 u 17:14
0

KATRUGALOS: EU nedosledna po pitanju Severne Makedonije!

Grčki ministar spoljnih poslova Jorgos Katrugalos izjavio je danas da je očekivao dosledniji stav Evrope u odnosu na datum za pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom.

Postoji opšta opasnost za kredibilitet EU ako ostavi utisak da ne ispunjava svoje obaveze ka zemljama poput Severne Makedonije, koje su svoje zadatke ispunile u celosti – istakao je Katrugalos.

Komentarišući stavove opozicionih grčkih i makedonskih političkih partija, šef grčke diplomatije je istakao da je dobro što je opoziciona grčka Nova demokratija prihvatila Prespanski sporazum.

Kako je naveo, čak se i zaključcima Saveta za opšte poslove EU navodi da je sprovođenje Prespanskog sporazuma povezano sa integrativnom perspektivom susedne zemlje.

Ovo je osnovna garancija da se Secverna Makedonija više nikada neće vratiti nacionalističkim politikama iz prošlosti, čak i ako dođe do promene vlasti – zaključio je Katrugalos.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter