Izvor:
23.06.2019 u 13:28
0

KURC: Štraheu ne bih savetovao da se vrati u politiku!

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc rekao je danas da svom nekadašnjem koalicionom kolegi Hajnc-Kristijanu Straheu, posle „afere Ibica“, ne bi savetovao povratak u politiku.

Kurc je dodao da je, međutim, to odluka koju mora sam Štrahe doneti.

Štrahe je bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije, a tako i mesto vicekancelara u vladi pod Kurcom, nakon što su objavljeni video snimci od pre dve godine na kojima obećava jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Kurc je preneo da je, nakon pojavljivanja snimaka sa Ibice, imao "emocionalni razgovor" sa Štraheom.

Cela situacije je bila veoma teška – dodao je on.

Kurc je ukazao da je od tada sebi više put postavio pitanje da li je morao sve znati, ali je došao do zaključka da nije mogao sve znati o svom koalicionom partneru.

Video nas je u ptopunosti uništio. Bio je šok za nas i osećali smo se potpuno nerealno – objasnio je dalje dodajući da je bio veoma razočaran jer je time uništen rad cele vlade.

Kaže da ga čini žalosnim što trenutno kruze razne teorije zavere.

Pojedini idu čak tako daleko da falsifikuju mejlove – rekao je on u vezi mejlova kojima je pokušano da mu se podmetne da je znao dugo pre objavljivanja o snimcima sa Ibice.

Upitan za mogućnost nove koalicije sa Slobodarskom partijom (FPO), čiji je lider bio Štrahe, Kurc je ukazao da ima osećaj da delovi te stranke nisu naučili ispravne lekcije iz cele afere.

Videćemo koji će deo da se nametne u FPO – poručio je on.

Što se tiče izglasavanja nepoverenja njegovoj vladi, nakon kraha koalicije sa FPO, Kurc je kazao da ga nije iznenadio zahtev Socijaldemokratske partije (SPO).

Međutim iznenadilo me što su izglasali nepoverenje celoj vladi. U prelaznoj vladi bilo je nestranačkih eksperata koji su želeli služiti svojoj zemlji – objasnio je on dodajući da je motiv za izglasavanje nepoverenja vladi bila „osveta“.

To što je ušao u istorisjek anale kao prvi kancelar koji je skinut sa vlasti izglasavanjem nepoverenja mu ne smeta.

Knjige istorije još nisu napisane – dodao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter