Izvor:
12.10.2016 u 23:27
0

POČINJE TREĆI SVETSKI RAT? Britanci odlučili da OBARAJU ruske avione u Siriji!

Kao da nije dovoljno loše po međunarodnu bezbednost što se odnosi Rusije i Amerike stalno pogoršavaju, sada u celu priču ulaze i Britanci odlukom da njihovi piloti imaju zeleno svetlo da obore ruske ratne avione iznad Sirije ako se osete ugroženim.

Sve ovo dolazi sa upozorenjem da su Velika Britanija i Rusija "korak bliže" ratu.

Piloti kraljevske ratne avijacije imaju instrukcije da izbegavaju kontakt sa ruskim avionima dok su angažovani u misijama protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

Sada su dobili nove instrukcije – imaju dozvolu da svojim letelicama koje su naoružane raketama vazduh-vazduh obore svaki ruski avion koji im bude bio pretnja.

– Prva stvar koju će britanski piloti pokušati da izbegnu je situacija u kojoj bi mogao da se desi obračun u vazduhu. Dakle izbegavaće deo gde su Rusi aktivni – izjavio je neimenovani izvor iz Zajedničkog štaba stalnih britanskih snaga za Sandej Tajms.

– Ali ako je pilot napadnut, ili proceni da bi mogao biti napadnut, on može dase brani – dodao je on.

Britanski tornado avioni biće naoružani savremenim raketama vazduh-vazduh "AIM-132". Ovo oružje, koje košta 200.000 funti po komadu, može da dosegne trostruku brzinu zvuka i imaju veći domet što omogućava da obore neprijatelja pre nego što neprijatelj nacilja njih.

– Do sada su naši avioni bili naoružani satelitski navođenim bombama, jer nije bilo uopšte ili je bilo vrlo malo pretnje iz vazduha. Ali u poslednjoj nedelji se situacija promenila. Moramo adekvatno da reagujemo. Moramo da zaštitimo svoje pilote. Mi smo korak bliže ratu. Potrebno je da samo jedan avion bude oboren u vazdušnoj bici i sve će se promeniti – navodi drugi izvor.

Yahoo News
Foto; Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter