Izvor:
07.05.2016 u 22:26
0

ERDOGAN: Evropom vlada LICEMERJE

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas evropske zemlje za licemerje zbog toga što traže od Turske da izmeni antiterorističke zakone dok kod kuće, u svojoj borbi protiv terorizma ograničavaju demokratiju.

On je na skupu u Malatiji rekao da su oni koji kritikuju Tursku, počeli da ograničavaju "demokratiju i slobode kada su bombe počele da eksplodiraju na njihovoj teritoriji".

Erdogan je juče već rekao da Turska neće promeniti svoje antiterorističke zakone što je EU postavila kao uslov za ukidanje viza turskim državljanima.

"Oni kažu – ukinućemo vize i to je uslov. Žao mi je, mi idemo svojim putem, vi idite svojim. Dogovarajte se s kim god želite da se dogovorite", poručio je on juce.

Kako bi dobila bezvizni režim Turska mora da ispuni pet od 72 kriterijuma koje je uvela EU za sve države kojima ukida vize, a jedan od njih je i sužavanje pravne definicije terorizma.

Izvor:Tanjug
Foto:rtvi.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter