Izvor:
15.10.2016 u 14:13
0

NEODGOVORNOST PROUZROKOVALA SMRT: Majka i baba dale drogu dečaku od 16 godina!

Heder Fraj i njena majka Brenda osuđene su na po 9 godina zatvora zato što su šesnaestogodšnjaku, koji im je inače sin, odnosno unuk, dali heroin zbog koga je preminuo.

Dok je Endru Fraj ležao onesvešćen na podu motelske sobe u gradu Grin u Ohaju, oko njega se odvijala žurka na kojoj nisu prisustvovali drugi tinejdžeri, već dečakova majka i baka i njihovi prijatelji.

Tužioci su kasnije rekli da su upravo ljudi koji je trebalo da ga zaštite od droge i da mu govore o njenoj štetnosti, oni koji su ga doveli do same ivice i omogućili mu pad sa nje.

Imamo dokaze da je drogu koristilo više osoba, a čak jedna ili više od njih su u srodstvu sa preminulimrekao je šerif okruga Stiv Beri i dodao: – Izgleda da su njegova majka, njena prijateljica, zatim njegova baka sa svojim prijateljem, zajedno njemu dali heroin koji su i sami koristili.

Šerif Beri je rekao i da mu se prevrće u želucu od ovog slučaja.

Šest meseci posle smrti dečaka, skupljeno je dovoljno dokaza da sudija donese presudu da njegova majka i baka budu osuđene na po devet godina zatvora. Na suđenju u avgustu su se ove žene izjasnile da su krive za brojne optužbe, uključujući primoravanje druge osobe da uzme drogu, ugrožavanje deteta, prikrivanje dokaza, ubistvo iz nehata i ubistvo, a za to zaprećena je kazna od 11 godine zatvora.

Na suđenju su se nalazile još dve osobe, Džesika Ajrons i Donald Kalagan, prijatelji Heder i Brende Frah i oni su dobili nešto blaže kazne.

– Vi niste platile najvišu cenu ovoga. Nju je platio Endru. To što je šesnaestogodišnjak mrtav, svodi se na ličnu odgovornost – rekla je sudija Lin Kalahan.

Endruova baka Brenda se na suđenju izvinila porodici i svima koji su voleli Endrua zbog toga što se desilo.

Branioci dve žene rekli su kako niko od optuženih nije namenio heroin za dečaka, već da je on bio namenjen nekom prijatelju.

Šerif Beri rekao je da im je bilo potpuno očigledno da dečaku nema pomoći kad su stigli i dodao je kako su odrasli ljudi, koji su bilo prisutni, pokušavali da sakriju igle i drogu. Na suđenju je rečeno da obe žene u dosijeima već imaju prijave koje su u vezi sa zloupotrebom droge, kao i da je dečakova majka tri puta boravila u zatvoru u periodu između 2007. i 2014. godine.

Margaret Skot, pomoćnik tužioca rekla je kako su slučajevi predoziranja u Ohaju postali učestali u poslednje vreme i dodala da što se tiče ovog slučaja, užasava samo to što preminuli ima samo 16 godina.

Heder Fraj nije imala starateljstvo nad sinom, a detektiv koji je bio zadužen za slučaj rekao je kako je ona samo htela da bude zabavna majka za vikend. Endrua je, kao bebu, usvojila Temi Smit, dečakova baba-tetka, koja ga je sa svojim pokojnim verenikom odgojila zajedno sa svoje troje dece.

Kada je njen verenik umro 2010. godine, Endru je pokazao interesovanje za druženje sa svojom biološkom majkom, koja je mnogo zabrinjvala ostale članove porodice. Kada bi se, nekoliko puta godišnje, njegova majka pojavila, tvrdila bi da ne koristi drogu i da planira da potpuno sredi svoj život.

Endruova rođaka, ćerka Temi Smit rekla je kako je on silno želeo da provodi vreme sa svojom majkom i hteo je da joj pomogne da se skine sa droge i dodaje kako ne može da veruje da je ona uspela i njega da uvuče u drogu. Jednog dana se njegova majka samo pojavila da vratima i tražila da krene sa njom u kupovinu, a kada je odlazio rekao je svojoj baba-tetki da je voli i da će se vratiti.

Heder Fraj, nakon što zaključila da joj je dete umrlo i pozvala hitnu pomoć, pitala je osobu koja joj se javila da li sme da ga podigne i drži malo u zagrljaju, ponavljajući da želi da ga vrati. Nakon što je čula šta je Heder rekla, njegova baba-tetka Temi je rekla da ona isto čezne za tim i da joj ga je ona ukrala.

Telegraf.rs
Foto: AP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter