Izvor:
08.05.2016 u 14:08
0

EGIPAT: Nepoznati napadači UBILI osam POLICAJACA

Nepoznati napadači ubili su osam egipatskih policajaca u civilu u okrugu Helvan, južno od Kaira, saopštilo je danas egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policajci su putovali u mini-kombiju kad su im napadači u pikapu blokirali put i zasuli policijsko vozilo rafalnom paljbom, navodi se u saopštenju Ministarstva, a preneo je Rojters.

Među poginulima su jedan policijski poručnik i sedam nižerangiranih policajaca, koji su bili u patroli kad su kasno sinoć upali u zasedu, navodi Ministarstvo.

Još niko nije preuzeo odgovornost za taj napad ali su džihadisti, uključujući one iz takozvane Islamske države, poslednjih godina ubili na stotine egipatskih policajaca i vojnika u napadima, uglavnom na Sinajskom poluostrvu, ali i u i oko Kaira.

Egipatske kriminalne bande su takođe u više navrata ubili policajce, ali današnji napad ima sve karakteristike napada džihadista, koji su u Egiptu prisutni otkad je sa vlasti 2013. svrgnut predsednik Mohamed Morsi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter