Izvor:
16.08.2019 u 15:07
0

MOSKVA: Putin i Makron razgovarali o novom Samitu o Siriji!

Predsednik Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovaraće 19. avgusta u Parizu o planovima da se održi novi samit četvorke o Siriji.

Savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov podsetio je da je prvi takav sastanak održan u septembru 2018. godine, a učestvovali su predsednici Rusije, Francuske i Turske, kao i kancelarka Nemačke.

Ušakov je saopštio da bi Rusija želela da se prvo održi samit procesa iz Astane, u kome pored Rusije učestvuju i Turska i Iran.

Prema njegovim rečima, Putin i Makron su razgovarali o Iranu i njegovom nuklearnom programu.

– Podsetiću da su Rusija i Francuska posvećena očuvanju Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana, kao i sprečavanju eskalacije tenzija izmedu Irana i SAD u Persijskom zalivu i uopšte – rekao je savetnik ruskog predsednika.

Ušakov je dodao da bi jedna od tema razgovora dva predsednika mogla da bude i situacija u Libiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter