Izvor:
22.10.2016 u 19:47
0

TERORISTIČKI NAPAD U BRITANSKOM METROU: Rigorozne bezbednosne mere posle hapšenja tinejdžera!

U londonskom metrou pojačana je bezbednost, saopštila je danas policija, dan posle hapšenja 19-godišnjeg muškarca nakon što je u vozu podzemne železnice u britanskoj prestonici pronađen sumnjivi paket, javlja AFP.

– Ljudi će videti veći broj policajaca, uključujući i naoružane policajce, na najprometnijim prevoznim lokacijama i u njihovoj okolini – rekao je francuskoj agenciji portparol Skotland Jarda.

Britanska policija je juče uhapsila 19-godišnjeg muškarca u severnom Londonu u skladu sa zakonom protiv terorizma, nakon što je u četvrtak pronađen sumnjivi paket, a tokom hapšenja u prometnoj ulici pripremila je i pištolj za elektrošok, ali ga nije upotrebila.

Osumnjičeni tinejdžer, koji je uhapšen na osnovu sumnje da je poručivao, pripremao i podsticao terorističke akcije, nalazi se u pritvoru.

– Tajms" tvrdi da je reč o "vuku samotnjaku" i da se strahuje kako je ovaj incident "prvi uverljivi pokušaj bombaškog napada na londonsku transportnu mrežu posle više od 10 godina", ali Skotland Jard nije želeo da komentariše te navode.

Sumnjivi paket, čije je ispitivanje u toku, nađen je u četvrtak ujutro u vozu na stanici Severni Grinič.

Pripadnici jedinice za deminiranje izveli su kontrolisanu eksploziju kako bi sumnjivi paket učinili bezbednim, a stanica metroa u kojoj je paket nađen bila je zatvorena na nekoliko sati, preneo je Rojters.

Od avgusta 2014, stepen opasnosti od terorizma u Britaniji je klasifikovan kao "ozbiljan", što znači da postoji velika verovatnoća da u toj zemlji bude izveden napad, podseća AFP.

Tanjug
Foto: Twitter/PolBegov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter