Izvor:
22.08.2019 u 05:41
0

NAĆIĆE SE REŠENJE ZA IZLAZAK BRITANIJE IZ EU: Džonson i Merkelova na sastanku! (FOTO)

Britanski premijer Boris Džonson i nemačka kancelarka Angela Merkel izrazili su u Berlinu uverenje da će se ipak pronaći rešenje za sporazumni izlazak Velike Britanije iz EU.

Konkretne sugestije o tome kako rešiti spor oko, za Džonsona posebno problematičnog zastoja koji predstavlja irski i severnoirski granični saobraćaj, dvoje šefova vlada međutim nisu predočili, javlja Frankfurter algemajne cajtung (FAZ).

Džonson je ponovio svoj zahtev da se irski "bekstop" mora ukloniti, ali se i usprotivio carinskoj kontroli na granici Irske sa Severnom Irskom.

Merkel je rekla da bi se po pitanju irskog "bekstopa" moglo pronaći rešenje „možda u narednih 30 dana".

Džonson je priznao da britanska vlada u prošlosti nije dovoljno intenzivno vodila raspravu o mogućim rešenjima.

Džonson koji smatra da će problemi koje bi mogao da izazove Bregzit bez sporazuma navesti Merkelovu i francuskog predsednika Emanuela Makrona da ipak u poslednjem trenutku posegnu za rešenjem, ponovio je "da Ujedinjeno Kraljevstvo želi sporazum".

– Potrebno nam je da se ukloni taj "bekstop", i ako to učinimo apsolutno sam uveren da zajednički možemo da napredujemo – rekao je Džonson.

Merkelova je, međutim, izjavila da podržava sporazumni odlazak Britanije iz Unije, ali i da je Nemačka spremna za odlazak Londona iz Unije bez prethodnog dogovora.

Izvor: Kurir

Foto: Twitter/NDL Editor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter