Izvor:
26.08.2019 u 05:37
0

USKORO POŠUMLJAVANJE AMAZONIJE: Čeka se da požari budu ugrašeni! (FOTO)

Nemačka i druge zemlje razgovaraće sa Brazilom o pošumljavanju Amazonije kada požari tamo budu ugašeni, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

– Naravno, to je brazilska teritorija, ali ovde su u pitanju prašume i to je zaista globalno pitanje, ugrožena su pluća cele naše Zemlje, zato moramo da nađemo zajednička rešenja – istakla je Merkel.

Na samitu G7 u Bijaricu Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su sa predsednikom Čilea, a nemačka kancelarka je navela da nude "svu moguću logističku i drugu pomoć", koju će organizovati EU.

Merkel je dodala i da brazilski predsednik Žair Bolsonaro ulaže "značajne snage" u borbu protiv požara.

Uz podršku vojnih aviona, brazilski vojnici su počeli da se raspoređuju po prašumama Amazonije u borbi protiv požara koji pogađaju taj region rekordnim intenzitetom.

Odluka o angažovanju vojske usledila je nakon mnogobrojnih kritika na račun brazilskog predsednika Bolsonara i načina na koji se poneo prema krizi. On je u petak doneo dekret o angažovanju vojske u gašenju požara, poručivši da je posvećen zaštiti regiona Amazona.

Uprkos zabrinutosti međunarodne zajednice, Bolsonaro je novinarima rekao da se situacija vraća u normalu. Rekao je i da "razgovara sa svima" o tom problemu, uključujući predsednika SAD Trampa, španskog premijera Pedra Sančeza i nekoliko lidera Latinske Amerike.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/IBTimesUK Technology

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter