Izvor:
26.08.2019 u 05:49
0

ZAFIR POZVAN U BIJARIC: Tramp u ŠOKU! (FOTO)

Francuski predsednik Emanuel Makron lično je obavestio američkog predsednika Donalda Trampa da je šef iranske diplomatije Džavad Zarif pozvan u Bijaric gde se održava samit G7, rekao je neimenovani francuski zvaničnik.

Ovaj zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, nije rekao kada ili kako je Tramp obavešten o iznenadnom dolasku Zarifa.

Bela kuća je ranije saopštila da je Tramp bio iznenađen Zarifovim dolaskom na mesto gde se održava samit G7.

Kancelarija francuskog predsednika potvrdila je da je Zarif otputovao posle četvoročasovne posete, iz Bijarica.

Zarif je u Bijaric došao na poziv Makrona, a poseta je, prema rečima francuskih zvaničnika, organizovana u veoma kratkom roku, a lideri G7 su o tome obavešteni što je pre bilo moguće.

Francuski predsednik preuzeo je vodeću ulogu u pokušaju da spase nuklearni sporazum sa Teheranom iz 2015. godine koji je ugrožen nakon povlačenja SAD.

Tokom boravka u Bijaricu, Zarif se sastao sa Makronom, kao i sa francuskim, nemačkim i britanskim diplomatama.

Izvor: Alo.rs
Foto: Instagram/emanuelmacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter