Izvor:
31.08.2019 u 14:39
0

MERKELOVA NAGOVESTILA: Svi fakulteti koji su mi dodelili počasne doktorate mogu da očekuju poziv od mene kada više ne budem kancelarka! (FOTO)

Nemačka kancelarka Angela Merkel nagovestila je danas da bi mogla da se vrati u akademsku karijeru po isteku trenutnog mandata 2021. godine.

– Svi fakulteti koji su mi dodelili počasne doktorate mogu da očekuju poziv od mene kada više ne budem kancelarka – izjavila je Merkel u HHL školi za menadžment u Lajpcigu, prenosi Rojters.

Tamošnjim studentima poručila je da će sledeći put kada uđe u obrazovnu ustanovu ostati duže, nasuprot današnjem kratkom govoru.

Rojters navodi da se već dovodi u pitanje da li će Merkelova u celini istrajati u svom mandatu.

Koalicionim partnerima i njenoj stranki preti gubitak podrške zbog rasta popularnosti ultradesničara, što će dovesti do još većih tenzija, navodi agencija.

Merkelova je već prošle godine odstupila sa liderske pozicije u svojoj Hrišćansko-demokratskoj uniji posle loših rezultata na parlamentarnim izborima i već tada najavila da će joj ovo biti poslednji mandat.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter