Izvor:
31.08.2019 u 15:23
0

DEMONSTARNTI NA ULICAMA: Policija Hongkonga upotrebila suzavac i vodene topove da potisne okupljene ispred sedišta vlade! (VIDEO)

Policija Hongkonga upotrebila je suzavac i vodene topove da potisne demonstrante okupljene ispred sedišta vlade.

Desetine hiljada ljudi izašlo je na ulice više kvartova grada uprkos jakoj kiši i zabrani okupljanja.

Demonstranti su uperili lasere na policiju i gađali je raznim predmetima preko velikih barijera podignutih da se drže dalje od vladinih zgrada gde je i lokalni parlament.

Policija je uzvratila suzavcem, a kasnije i sa vodenim topovima.

Vodeni topovi su izbacivali su plavičastu vodu koja se koristi kako bi, navodno, policija kasnije mogla lakše da identifikuje demonstrante.

Dve strane su stajale jedna naspram druge neko vreme, ali su demonstranti počeli da se povlače kada se proširio glas da su policijska pojačanja krenula u njihovom pravcu.

Ispred zvaničnih zgrada ostalo je nekoliko demonstranata iz prvih redova koji su povremeno bacali molotovljeve koktele na policijske kordone i, kako je izgledalo, čekali naređenje da krenu napred.

Mnogi demonstranti su se povukli pošto su stigla velika policijska pojačanja na ulice i izgledalo je da se priprema operacija rasterivanja.

Vlasti su odbile da daju dozvolu za marš do kancelarije kineske vlade da se obeleži peta godišnjica odluke kineske vladajuće komunističke partije od 31. avgusta kojom se odbija održavanje demokratskih izbora u Hongkongu.

Izvor: B92
Foto: cnn.com/Printscreen; Video: CNA/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter