Izvor:
05.09.2019 u 14:40
0

NEMAČKA: Istraga FinFišera zbog isporuke softvera za špijuniranje

Nemačko tužilaštvo saopštilo je danas da istražuju bavarsku kompaniju koja je u medijskoj istrazi imenovana da Turskoj isporučuje softver za špijuniranje opozicije putem telefona.

Minhenski tužioci su naveli da istražuju direktore i zaposlene u FinFišeru i u još dve kompanije, koje nisu imenovali, nakon što su u julu ove godine dobili izveštaj.

Istražujemo moguće kršenje zakona o izvozu, naveli su u saopstenju dostavljenom svetskim agencijama ne navodeći druge detalje.

Medijski savez, koji se sastoji od TV emitera i dnevnika "Zidojče Cajtung" izvesto je danas da se verovalo da je FinFišerov softver, nazvan Finspi raspoređen na telefonima aktivista na protestima 2017. protiv masovnih hapšenja vlade predsednika Erdogana.

To je omogućilo vlastima pristup adresarima, fotografijama i video snimcima na telefonu, saopštio je medijski konzorcijum.

Za sada se nisu oglasile niti kompanija FinFišer niti nemačka vlada niti Turska.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter