Izvor:
06.09.2019 u 07:05
0

HILJADE ŽENA NA ULICAMA KEJPTAUNA: U avgustu u porodičnom nasilju stradalo najviše žena u istoriji Južnoafričke Republike!

Hiljade žena izašlo je na ulice glavnog grada Južnoafričke Republike zbog nesposobnosti vlasti da se izbori sa porastom nasilja nad ženama, a planirano je da demonstranti danas potpuno blokiraju zemlju i pozovu vlasti da proglase vanredno stanje.

U Kejptaunu su žene obučene u crno i ljubičasto marširale do parlamenta u znak sećanja na one koje su ubijene u avgustu, kada je u porodičnom nasilju stradalo najviše žena u istoriji te zemlje.

Najmanje 137 seksualnih delikata se počini dnevno u Južnoj Africi, uglavnom nad ženama, pokazuju zvanični podaci.

Demonstranti bi danas trebalo da pozuvu predsednika te zemlje da proglasi vanredno stanje u Južnoafričkoj Republici.

Izvor: Tanjug
Foto: news24.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter