Izvor:
06.09.2019 u 14:33
0

URAGAN SE OBRUŠIO NA KEJP HATERAS: Dorijan stigao do obala Severne Karoline

Uragan Dorijan stigao je danas do obale Severne Karoline, udarivši snažnim vetrovima i velikim talasima na plaže te savezne američke države, samo nekoliko dana nakon što je potpuno uništio pojedine delove Bahama.

– Oluja sa vetrovima jačine i do 150 kilometara na čas obrušila se na Kejp Hateras oko 09:00 sati po lokalnom vremnu – saopštio Nacionalni centar za uragane.

U saopaštenju se dodaje da je oluja prešla preko spoljen obale Severne Karoline sa vetrovima olujne jačine od centra uragana i poslala vetrove jačine tropske oluje više od 320 kilometara od centra, prenosi Rojters.

– Već je palo 25 centimetara kiše duž obale između Čarlstona u Južnoj Karolini i Vilmingtona u Severnoj Karolini, na razdaljini od oko 275 kilometara – saopštili su meteorolozi i najavili da će se kiša kretati ka severu.

Očekuje se da će Dorijan kasnije danas doneti vetrove jačine tropske oluje na ostrvo Nantuket, a na Martine vinograde u Masačusetsu rano u subotu.

– Dorijan će po svoj prilici poštedeti ostatak američke Istočna obale i dosta izgubiti na snazi pre nego što stigne do Nove Škotske u Kanadi – navodi Nacionalni centar za uragane.

Vise od 280.000 domaćinstava i kompanija ostalo je jutros bez struje u Severnoj i Južnoj Karolini.

Severnije, u Virdžiniji, naređena je evakuacija.

Uragan je prethodno izazvao veliko razaranje na Bahamima, gde je prema dosadašnjim podacima poginulo 20 ljudi, a hitno je potrebna humanitarna pomoć za najmanje 70.000 ljudi.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter