Izvor:
07.09.2019 u 09:49
0

PRIPREME ZA JOŠ JEDAN PROSTEST: Hongkonške vlasti ograničile kretanje na aerodromu i kontrolišu pristup terminalima!

Hongkonške vlasti ograničile su kretanje transportnim radnicima na aerodromu i kontrolisale pristup terminalima, pripremajući se za još jedan najavljeni protest, nakon nasilja na ulicama tog grada protekle noći.

Brzi voz iz centra Hongkonga mora da vozi direktno do aerodroma, bez zaustavljanja na usputnim stanicama, a samo oni koji imaju karte za letove mogu da uđu na terminale, saopštilo je rukovodstvo aerodroma. Policija je pojačala kontrole putnika u vozovima i autobusima, kako bi identifikovala demonstrante.

Izveštač agencije je video kako policajci odvode najmanje dva putnika vezana lisicama, nakon što su u njihovim torbama prinašli maske.

Hongkonški aerodrom bio je česta meta demonstracija ovog leta, što je dovelo do velikih poremećaja u redu letenja.

Policija je juče ispalila gumene metke, suzavac i biber sprej kako bi rasturila demonstrante koji su se okupili ispred stanice metroa na gusto naseljenom poluostrvu Kaulun.

Liderka Hongkonga Keri Lam je ove nedelje povukla zakon o ekstradiciji, kao jednu od četiri mere za umirenje demonstranata, ali su to oni, međutim, ocenili kao zakasneli korak.

Zakon koji omogućuje izručenje Kini osumnjičenih radi suđenja, izazvao je u junu proteste, koji su tokom leta prerasli u šire demonstracije za demokratiju.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter