Izvor:
12.09.2019 u 19:53
0

ŠPANIJA ZAHTEVA PODIZANJE ZIDA: Želi da spreče ilegalan ulazak u zemlju!

Španska krajnje desna partija Voks predložila je izgradnju zida oko dve španske enklave na severu Afrike kako bi sprečili ilegalan ulazak migranata.

Generalni sekretar partije Havijer Ortega Smit rekao je da su zidovi potrebni kako bi se zaustavila "lavina" migranata koji ruše pograničnu ogradu i ilegalno ulaze u dva španska grada na obali Maroka, Melilju i Ceutu.

Ta stranka ne misli da Španija treba da traži ili očekuje od Maroka da plati zidove, za razliku od zida na južnoj američkoj granici, za koji predsednik SAD Donald Tramp insistira da Meksiko treba da finansira.

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da su 3.624 migranta kopnom ušla u španske autonomne gradove Melilju i Ceutu bez odobrenja – od početka godine do kraja avgusta. To je 951 manje nego u istom periodu 2018. godine.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter